محل تبلیغات شما
ندا انتظامی: می‌توان ایران را سرزمین موسیقی دانست. هر دیاری موسیقی مخصوص خودش را دارد که سینه به سینه، به نسل بعدی منتقل می‌شود.

گرچه این روزها موسیقی مقامی را تنها در جشنواره‌های موسیقی‌ای که برگزار می‌شود، می‌توان دید و شنید اما این موسیقی گنجینه‌ای است که این روزها فراموش شده‌ و چه خوب است که دوباره از دل جشنواره‌ها بیرون بیاید و علاوه بر مستقل شدن، مکانی ثابت برای اجرا داشته باشد.

گروه موسیقی آیینی نایب علی صحرا روشن، به سرپرستی نایب علی صحرا روشن از خراسان شمالی، یکی از گروه‌های فعال است. این گروه، موسیقی آیینی و محلی ایران را در جشنواره‌های مختلف خارجی اجرا کرده‌ و در جشنواره‌های متعدد ایرانی شرکت کرده و موفق به دریافت تندیس و مقام شده‌ است. صحراروشن از 7‌سالگی وارد این حرفه شده و به عبارت دیگر 45‌سال است که عمرش را به پای موسیقی آیینی صرف کرده‌است. او از بی‌توجهی به هنرمندان گله‌مند است: در اینجا به هنرمندان بها داده نمی‌شود. البته بها داده می‌شود؛ زمانی که از هنرمند برای اجرای برنامه دعوت می‌شود، از او توقع و انتظار دارند که برنامه را به‌خوبی اجرا کند. اما زمانی که اجرا تمام می‌شود دیگر او را فراموش می‌کنند.»

به‌نظر او این بی‌اهمیتی تنها منحصر به موسیقی مقامی- محلی نیست، این بی‌توجهی شامل موسیقی سنتی و ایرانی هم می‌شود، درست برخلاف کشورهای خارجی که از هنرمندان ایرانی برای شرکت در جشنواره دعوت می‌کنند: زمانی که ما به جشنواره‌های خارجی می‌رویم، استقبال مردم خیلی زیاد است.» او به همراه گروهش در کشور‌هایی چون یونان، قبرس، ترکیه، شوروی و فرانسه  اجرا داشته ‌است.

دین محمد زنگشاهی، نوازنده موسیقی سیستان و بلوچستان معتقد است که مردم سیستان و بلوچستان از موسیقی به‌شدت استقبال می‌کنند. نوازنده سازهای بنجو، رباب، قیچک و دهلک که در کشورهایی همچون فرانسه، آلمان، هلند، ترکیه، مای و پاکستان کنسرت داشته‌است از بی‌توجهی مسئولان گله‌مند است:موسیقی محلی ایران در اکثر نقاط دنیا با استقبال مواجه شده و مورد احترام است اما متأسفانه در اینجا جوانان ما را به سمت موسیقی بی‌هویت غرب سوق می‌دهند.»

گروه اوغلان بخشی به سرپرستی عبدالغفار گلدی نژاد در سال‌1380 تأسیس شده‌است. این گروه در جشنواره‌های متعددی شرکت کرده‌ و اجراهای اصیلی از موسیقی ترکمن صحرا را به نمایش گذاشته‌است. شرکت در هفتمین جشنواره موسیقی دفاع مقدس(کسب رتبه اول خوانندگی)، ششمین جشنواره موسیقی نواحی(رتبه اول خوانندگی) و چندین جشنواره دیگر از جمله جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر بخشی از فعالیت‌های این گروه است. به‌نظر او مردم به موسیقی محلی و مقامی علاقه‌مند هستند:استقبال مردم است که ما را به اینجا رسانده‌است.»

مهدی کوهستانی، سرپرست گروه تنبورنوازان مهرگان کرمانشاه موسیقی مقامی غرب را بخشی از زندگی مردم می‌داند:موسیقی مقامی در زندگی روزمره‌ مردم غرب رواج دارد و جزئی از آداب و رسوم‌ آنان است و بچه‌هایشان را از کودکی با موسیقی مقامی‌ آشنا می‌کنند تا این نوع موسیقی حفظ شود.»

آینده روشن نیست

شاید حضور هنرمندان موسیقی محلی- مقامی، تنها در جشنواره باعث شده‌است که آینده این هنر برای فعالان این عرصه نامفهوم باشد چرا که تداوم جشنواره‌ها هم مشخص نیست

به بهانه چهل وهشتمین سال‌روز درگذشت داوود پیرنیا مرگ هنرمند پایان او نیست

معرفی فول آلبوم آهنگ‌های خوانندگان کرمانجی

هنری که فراموش شده ‌است

موسیقی ,جشنواره ,مردم ,محلی ,گروه ,مقامی ,است که ,در جشنواره‌های ,را به ,موسیقی مقامی ,موسیقی آیینی

مشخصات

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

قالب وبلاگ malbilbdervie ytleapise لینک ها و عکس های داغ داغ داغ Electronic Body Massager,Bluetooth Pedometer,Beauty Device,Tens Machine diehumtinghigh تهوع بزرگترین وبلاگ عکس و آهنگهای روز reilausungcha Elizabeth's life